Ořechovo-semínkový chléb jsem viděla už u mnoho food blogerů. Já sama jsem se do něho pustila až teď a vlastně vůbec nechápu proč. Je to totiž něco neskutečně dobrého a zdravého a taky je to hned hotové. Žádné čekání na kvásek nebo kynutí! Od začátku tohoto blogu jsem si říkala, že sem budu dávat recepty pouze takové, do kterých jsem se zamilovala, aby odpovídali charakteru blogu. 🙂 Tím tento chleba rozhodně je, takže neváhejte dlouho a pusťte se do něj. 🙂

Ingredience na jeden bochník chleba

100 g pekanových ořechů

100 g mandlí

100 g sezamových semínek

100 g slunečnicových semínek

100 g dýňových semínek

100 g konopných semínek

100 g máku

150 g žitných vloček

5 vajec

100 ml extra panenského olivového oleje

1 kávová lžička soli

špetka sušeného tymiánu

špetka sušeného oregana

 

  1. Ořechy a semínka rozděte na poloviny a jednu polovinu rozmixujte, aby vznikla hrubší semínkovo-ořechová mouka.
  2. Druhou polovinu dejte do větší mísy, přidejte mák a vločky a mouku ze semínek a ořechů.
  3. Poté přidejte ostatní suroviny a vše důkladně promíchejte, aby se vše propojilo.
  4. Podélnou formu na chleba vymažte trochou olivového oleje a přendejte do ní směs na chleba.
  5. Troubu rozehřejte na 180 stupňů a chléb pečte 60 minut.
  6. Po upečení vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

TIP: Z chleba budete mít skvělé krutony do salátu či polívky. Stačí plátky chleba nakrájet na kostičky a na sucho opéct na pánvi.

 

promo-image