Jsou dny, kdy se cítím plná energie a potřebuju pořád něco dělat a pak jsou také dny, kdy nechci ani za nic vylézt z postele. 🙂 Dneska to byl ten první případ a v tyto dny se snažím co nejvíce chodit, jít na trh pro zeleninu, ovoce a bylinky a pak z toho doma něco vymýšlet. Tentokrát jsem na Zelňáku (pro nebrňáky je to místo, kde se prodává ovoce a zelenina na stáncích a v sezónně zde mají i českou produkci) ulovila první české jahůdky, které jsou sice dražší než ty polské velké krásné jahody, ale já o hodně raději podpořím naše zemědělce. Také jsem koupila české višně a třešně a doma jsem pak vymýšlela, co s těmi všemi dobrotami budu dělat. V lednici jsem ještě měla maliny a borůvky, které už potřebovaly spotřebovat a tak jsem prošla několik kuchařek, až jsem v nové Elle (Lahodně s Ellou a přáteli) našla recept na lesní ovoce s čokoládovou omáčkou. Recept jsem si upravila pro svoje potřeby a tady je. 🙂 Je to fakt velká a lehká dobrota, kterou si můžete dát bez výčitek jako dezert po lehké večeři. Navíc je hotový do 15 minut. 🙂

Ingredience na 4 porce

500 g letního ovoce – maliny, borůvky, jahody, višně, třešně

1 polévková lžíce kokosového oleje

40 g holandského kakaa

160 ml kokosového či mandlového mléka

1 polévková vrchovatá lžíce mandlového másla

stévie dle chuti

 

  1. Do menšího hrnce dejte kokosový olej, kakao, mandlové máslo, rostlinné mléko a na mírném plameni pomalu zahřívejte, aby se všechny suroviny propojily, rozehřáli a vznikla čokoládová omáčka.
  2. Když se vše spojí a omáčka je krásně tekutá, přidejte stévii podle chuti.
  3. Všechno ovoce omyjte a očistěte, třešně a višně zbavte pecek.
  4. Polovinu voce rozdělte do 4 misek a polovinu ovoce nechte na ozdobu.
  5. Ovoce v miskách zalijte čokoládovou omáčkou a na ní dejte zbytek ovoce.
  6. Můžete ihned podávat.

TIP: Pokud máte chuť a nejste vegani, můžete ušlehat šlehačku a ovocné misky s čokoládovou omáčkou podávat ještě se šlehačkou.

promo-image