Léto je symbolem zmrzliny, to je jasný. Ať už je to sorbet či smetanová zmrzlina, ať je to u nás doma nebo někde u moře, zmrzlina je sladká pochoutka, která v parném počasí každého potěší. Kdybych si mohla já vybrat, jedla bych zmrzlinu několikrát denně. To však je bohužel u těch smetanových a přeslazených docela utopie. Ale když si vyrobíte doma zmrzlinu, do které nedáte smetanu ale jogurt a místo bílého cukru stévii či kokosový cukr, pak si ji jako zdravou svačinku můžete dát naprosto bez výčitek. 🙂

Ingredience na 4 porce

300 g jahod

150 g řeckého jogurtu

stévie dle chuti či 30 g kokosového cukru

80 g třešní zbavených pecek

20 g loupaných pistácií

 

  1. Jahody očistěte a dejte do nádoby od mixéru, přidejte jogurt a obojí rozmixujte dohladka.
  2. Jahodovou směs přelijte do plastové nádoby s víčkem.
  3. Podle chuti do zmrzliny přidejte stévii či cukr a třešně.
  4. Plastovou nádobu uzavřete a dejte do mrazáku přes noc zamrazit.
  5. Před podáváním zmrzlinu 30     minut předem vyndejte.
  6. Mezitím připravte pistácie.
  7. Pistácie posekejte nadrobno a na sucho na pánvi opražte.
  8. Zmrzlinu poté opraženými pistáciemi posypte a můžete podávat.

promo-image