Jestli je něco, co mám fakt ráda, tak jsou to snídaně. Člověk ráno vstane a naprosto bez výčitek si může dopřát pořádnou dávku jídla. Ráno se má totiž jíst nejvíce, tudíž nemusíte mít ani výčitky, když si něčeho dáte víc nebo že si dáte třeba buchtu či kaloričtější koláč. Ráno je to dovoleno. 🙂 Já si takovéto snídaně užívám především na dovolené, když nemusím nikam spěchat a s manželem si užíváme přítomnost.

Doma se naopak snažím snídat zdravě a vyváženě. A takovou snídani představuje například kaše. Já mám nejradši bezlepkové kaše od firmy Nominal, protože jsou asi za 2 minuty hotové. Jednou za čas mě však přepadne i nálada na to, uvařit si kaši z vloček, a tak taky vznikl tento recept. Vločky se povaří v mléce, osladí se stévií a rozinkami a pak stačí už jen lesní ovoce a skvělá zdravá snídaně je na světě. 🙂

Ingredience na 1 porci

50 g žitných vloček

300 ml bio mléka

špetka soli

1 polévková lžíce stévie

hrst rozinek

lesní ovoce dle chuti

 

  1. Do rendlíku nasypte vločky. Rozinky dejte do hrníčku a zalijte je vodou, aby změkly.
  2. Vločky zalijte mlékem, přidejte špetku soli a uveďte vše k varu.
  3. Plamen ztlumte na střední stupeň a kaši vařte za občasného míchání cca 10 minut do zhoustnutí.
  4. Do kaše přidejte stévii.
  5. Slijte vodu z rozinek a rozinky přidejte do hotové kaše.
  6. Kaši přendejte do misky, ve které jí chcete podávat a ozdobte lesním ovocem.
  7. Ihned podávejte.

promo-image