K nedělní snídani to chce většinou něco speciálního. Mně se ne vždy podaří vstanout dřív jak manželovi, protože se většinou budíme spolu. Pokud se to však někdy stane, vždy připravuji snídani a povětšinou jsou to tousty, vafle nebo palačinky. Tentokrát to bylo dost jasný. Neměli jsme doma žádné pečivo, takže jsem se rozhodovala právě mezi palačinkami a vaflemi a nakonec jsem zvolila vafle.

Vafle můžete udělat pěkně kaloricky, pouze z bílé pšeničné mouky, s čokoládou, šlehačkou a velkým množstvím cukru. Po takovéhle snídani bych si ale musela opět na 2 až 3 hodiny lehnout, takže já zvolila lehčí a svěžejší variantu. Do těsta jsem přimíchala protein, tvaroh jsme smíchala se Skyrem a nakonec k vaflím přidala ještě meloun, který zajistil právě tu svěžest. 🙂 Myslím však, že ani ananasem místo melounu tyhle vafle nezkazíte. 🙂

Ingredience na 2-3 porce

Vafle

125 g hladké pšeničné mouky

125 g hladké celozrnné špaldové mouky

30 g holandského kakaa

1 odměrka rozpustné vlákniny

325 ml polotučného bio mléka

3 g sušeného droždí

5 g třtinového cukru

špetka soli

105 g změklého bio másla

2 bílky z bio vajec

2 polévkové lžíce čokoládového proteinu

 

  1. Droždí s cukrem rozpusťte ve vlažném mléce.
  2. Přidejte sůl, kakao a mouku a vše ručně či pomocí robota promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Těsto zaprašte moukou, přikryjte mísu s těstem utěrkou a nechte jej kynout 30 minut.
  4. Z bílků vyšlehejte sníh.
  5. Když těsto nakynulo, přidejte opatrně sníh, změklé máslo, protein a vlákninu.
  6. Rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete máslem.
  7. Těsto opatrně rozdělte na plotýnky a pečte do křupava cca 5 minut.

 

Směs z tvarohu a Skyru

250 g polotučného tvarohu

125 g bílého Skyru

2 polévkové lžíce stévie

meloun Kantalupe

 

  1. Tvaroh smíchejte se Skyrem a stévií.
  2. Meloun zbavte semínek, které jsou uvnitř ve středu a slupky.
  3. Meloun nakrájejte na větší kousky.
  4. Každou vafli potřete tvarohem, navrstvěte je na sebe a nakonec přidejte meloun.

 

 

promo-image