Bread pudding je pokrm britské kuchyně a jde vlastně o zapečené starší pečivo se směsí vajec, mléka, cukru, ovoce a koření. Já se doma pustila do domácích croissantů a protože jich bylo více, zbyly mi do druhého dne. Jenže stejně jako u koblih i croissanty ztrácejí na kvalitě čím jsou déle od upečení. Mohla jsem je sice rozpéct, ale já měla nutkání udělat něco na způsob bread puddingu. 🙂 Výsledek mě i mého manžela velmi mile překvapil a croissant bread pudding jsme zbaštili rychlostí blesku, jak byl dobrý. 🙂 Tak si ho také udělejte. 🙂

Ingredience na 4 porce

6 croissantů

330 ml plnotučného bio mléka

2 bio vejce

200 g mražených malin

200 g Lučiny

120 g třtinového cukru

semínka z 1 vanilkového lusku nebo vanilkový cukr

 

  1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Croissanty nakrájejte na kosky a dejte je do velké zapékací mísy.
  3. Kousky croissantů zasypte mraženými malinami.
  4. V misce smíchejte mléko, vejce, Lučinu, cukr a vanilku či vanilkový cukr. Vše rozkvedlejte metličkou, aby vznikla celistvá směs bez hrudek.
  5. Mléčnovaječnou směsí nyní zalijte kousky croissantů.
  6. Zapékací mísu dejte do trouby  a zapékejte 30 minut.
  7. Po 30 minutách troubu vypněte a nechte mísu v troubě ještě po dobu 10 minut.
  8. Můžete ihned servírovat. 🙂

TIP: Místo malin můžete použít borůvky či směs lesního ovoce.

promo-image