Věřím, že je mnoho z nás, kdo milují plněné tortilly. Je to svěží jídlo, většinou lehce připravitelné i lehce stravitelné. Náplň může být klidně co dům dá a vždycky to bude perfektní rychlé jídlo. Jediný problém spatřuji v kupovaných tortillách. Za prvé jsou podle mě předražené, na to že je to prakticky jen mouka a za druhé dost často obsahují palmový olej. Výroba těch domácích není vůbec náročná, ba naopak, do 15-20 minut máte hotovo. Tak do toho. 🙂

Ingredience na 4 porce 

Tortilla (6-7 placek)

125 g hladké mouky

125 g špaldové celozrnné mouky

60 ml vlažné vody

50 ml olivového oleje

1 kávová lžička kypřícího prášku bez fosfátů

3 kávové lžičky chia semínek

špetka soli

 

  1. Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.
  2. Poté těsto rozdělte na 6-7 stejně velkých kousků a ty vyválejte na pomoučené ploše do tenkých placek.
  3. Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.
  4. Na rozehřáté pánvi opékejte placky na sucho z obou stran chvilinku.
  5. Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

 

Náplň

400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)

200 g ledového salátu

20 kousků cherry rajčátek

2 polévkové lžíce majonézy

4 polévkové lžíce jogurtu

hrst čerstvé listové petrželky

 

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte jej na nudličky.
  3. Omyté cherry nakrájejte na půlky.
  4. V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

 

Servírujte tak, že na placku nejprve navrstvěte salát a cherry, na salát položte plátky masa a ty zakápněte omáčkou. Tortillu přeložte a můžete podávat.

  

promo-image