Z každé dovolené v zahraničí si přivážím tamní kuchařku. Je to pro mě skvělý suvenýr, ale také velká inspirace. Je totiž něco jiného vařit podle kuchařky z určité oblasti. Já osobně mám nejraději lehké středozemní recepty, proto není žádný div, že mé nejoblíbenější kuchařky jsou ty, které mám z Itálie. A právě v jedné z nich jsem našla recept na tohle úžasné brownies bez másla. Pokud nevěříte, že to je fakt naprostá dokonalost, tak jste na omylu. Není tam ani gram másla či oleje a i přesto je tohle brownies fakt úžasné. 🙂

¨

Ingredience na 8-10 kousků

50 g hladké mouky

50 g špaldové celozrnné hladké mouky

25 g kvalitního kakaa

100 g kokosového cukru

1 kávová lžička kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

1 bio vejce

130 g jablečného pyré

150 g 70% čokolády

 

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekejte na malé kousky.
  3. Do mísy od robotu nasypte obě mouky, kakao, cukr, kypřící prášek, sůl a přidejte i vejce a jablečné pyré.
  4. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a nechte robota zpracovat těsto.
  5. Menší dortovou formu vystlete pečícím papírem a těsto do ní přesuňte.
  6. Těsto uhlaďte, aby bylo všude stejně vysoké a formu s těstem dejte do trouby péct.
  7. Pečte 20 minut.
  8. Brownies nechte vychladnout a poté servírujte.

promo-image