
V poslední době trochu experimentuji s recepty na brownies. Ne, že bych neměla ráda to klasické nezdravé, plné másla, vajec a mouky, ale v poslední době jsem zjistila, že pro dokonalé brownies není ani jedna výše zmíněná surovina potřeba. 🙂
A tak mám pro vás další recept na tuto dobrotu. Tentokrát je brownies vhodné i pro všechny bezlepkáře, protože neobsahuje vůbec žádnou mouku. No a pokud si zaměníte med za javorový sirup, je brownies vhodné i pro vegany. 🙂 Tak směle do toho, je to zase easy peasy. 🙂
Ingredience na cca 8 kousků
250 g kešu másla
260 g jablečného pyré
300 g medu
60 g kakaa
200 g 75% čokolády
1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
50 g nasekaných pekanových ořechů
35 g kokosové mouky
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Kešu máslo, pyré a med dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
- Čokoládu nasekejte na kousky.
- Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a 100 g kousků čokolády. Vše promíchejte.
- Menší pečící formu vyložte pečícím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies.
- Brownies posypte zbylými 100 g čokolády a pekanovými ořechy.
- Pečte 30 minut.
- Po upečení nechte úplně vychladnout, nejlepší je dát brownies i na 1 hodinu do lednice, aby trochu ztuhlo a lépe se krájelo.
- Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.
23.9.2017
Zanechat komentář
1890