Protože receptů na zdravější verzi vanilkových rohlíčků není nikdy dost. 🙂 Tyhle jsou ze špaldové celozrnné mouky a místo obyčejného řepného cukru jsem použila cukr kokosový. Rohlíčky jsou také jiné tím, že kromě klasických vlašáků jsou v těstě i pomleté mandle nebo chceteli mandlová mouka. 🙂

Ingredience

400 g špaldové celozrnné mouky

100 g kokosového cukru

200 g bio másla pokojové teploty

1 bio vejce

100 g mletých vlašských ořechů

50 g mandlové mouky

1 kávová lžička vanilkového extraktu

moučkový cukr

vanilkový cukr

 

  1. Špaldovou mouku, máslo, cukr, mleté ořechy, mandlovou mouku, vejce a vanilkový extrakt dejte do mísy od robotu.
  2. Zvolte nástavec typu K nebo hák a nechte robota zpracovat těsto. Těsto můžete také zpracovat rukama, bude to však trvat o něco déle.
  3. Hotové těsto dejte do mísy, překryjte jej potravinovou fólií a nechte jej přes noc odpočívat.
  4. Z těsta poté vyválejte váleček, ten nakrájejte na stejné kousky a z nich vytvarujte rohlíčky.
  5. Rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut.
  6. Upečené rohlíčky nechte vychladnout a poté je ihned obalte v moučkovém cukru, do kterého přimíchejte i 1 balíček vanilkového cukru.

promo-image