Dlouho tady nebyl nějaký recept, co? Musím se přiznat, že jsem poslední měsíc moc náladu na tvoření receptů neměla. Dnes je prostě všude kolem nás tolik kuchařek, receptů a blogu o jídle, že jsem z toho byla až smutná. Všechno tu už vlastně bylo. Každý se snaží něco nového vymyslet, ale mně už příjdou ty recepty prostě pořád o tom samém. A tak jsem se i já ve svém vaření vrátila k odzkoušeným a hlavně jednoduchým receptům a rozhodla jsem se, že i sem na blog vám budu dávat recepty, které sama miluju a které bych mohla jíst často, ačkoliv to není nic inovativního. 🙂 A jedním z prvních těchto receptů budou právě tyto pečená rajčata s mozzarelou. Dalo by se to vlastně nazvat jako salát Caprese, akorát v zimním podání. 🙂

Ingredience na 2 porce

300 g cherry rajčátek

150 g mozzarely light

troška piniových oříšků

hrst česrtvé bazalky

1 polévková lžíce olivového oleje

3 větvičky rozmarýnu

sůl

 

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Cherry rajčátka omyjte a dejte do zapékací mísy.
  3. Rajčátka zakápněte olivovým olejem, posolte je, přidejte větvičky rozmarýnu a dejte péct do trouby na cca 20 minut.
  4. Mezitím natrhejte mozzarelu, opražte nasucho pinie a bazalku omyjte.
  5. Když jsou rajčátka upečená, vyjměte zapékací mísu z trouby a nechte je trošku zchladnout, aby se mozzarela nerozpustila, když ji na ně položíte.
  6. Upečené cherry pak dejte na talíř i s trochou šťávy, kterou pustily, přidejte natrhanou mozzarelu, lísky bazalky a pinie.

TIP: Podávejte s opečenými tousty, čerstvou či opečenou bagetkou. 

promo-image