Kdo by nemiloval lososa? Maso této ryby je u nás v Česku, ale troufám si říci, že i ve světě, velmi oblíbené. Asi každý z nás má nějaký ten recept, který opakuje dokola. Většinou si každý nějak upraví celý filet lososa. Musím se však přiznat, že mě už losos začíná trošku nudit, a tak jsem dost ráda za tento recept, který je inspirován receptem Jamieho Olivera z jeho kuchařky 5 ingrediencí. 🙂

Ingredience na 2-3 porce

400 g filetů lososa

hrst špenátových listů nebo 1 jarní cibulka

zázvor velikosti palce

1 polévková lžíce kvalitní sójové omáčky

1 polévková lžíce ovesných vloček

1 vejce

sůl

 

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Lososa zbavte kůže a nakrájejte jej na kostky.
  3. Kostky lososa dejte do misky a přidejte k němu, nasekané špenátové listy nebo jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, sójovku, ovesné vločky, špetku či 2 špetky soli a vejce. Vše důkladně promíchejte.
  4. Plech vystlete pečícím papírem a pomocí polévkové lžíce dělejte z lososové směsi jednotlivé placičky.
  5. Plech s placičkami dejte do trouby a pečte dozlatova cca 15-20 minut.

TIP: Podávejte se salátem a kvalitním pečivem, pečenými brambory, bramborovou kaší nebo třeba se zeleninovým kuskusem. 

promo-image