Pečivo je moje prokletí. Nevím, jak jste na tom vy, ale já pečivo naprosto zbožňuju! Dokázala bych snad přežívat jen na něm. Nejsem na to ale moc pyšná, protože všude čtu, jaké je pečivo zlo. 😀 A tak si vždycky řeknu, že jeho konzumaci omezím. Ale nějak mi to jednoduše nejde. 🙁 Aspoň se tedy snažím jíst kvalitní kváskové pečivo, už jen pro svůj pocit. Jo a tenhle sendvič? To je hrozná dobrota. Nekecám! 🙂

Ingredience na 3 sendviče

6 plátků kváskového chleba

9 plátků krůtí šunky (cca 100 g)

80 g sýra Gruyere

200 g mraženého hrášku

olivový olej

trocha citrónové šťávy

sůl

pepř

zavařenina karamelizované cibule nebo majonéza (vyberte si dle vaší chuti)

hrst rukoly

máslo nebo ghí na opečení chleba

 

1. Hrášek nechte rozmrznout a poté jej dejte do mixovací nádoby od robotu, přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu a oliváč a rozmixujte dohladka.

2. Sýr nakrájete na tenké plátky.

3. Jeden krajíc chleba potřete hráškovým pyré, druhý karamelizovanou cibulí nebo majonézou.

4. Na krajíc, kde je pyré dejte sýr a na ten druhý krajíc položte trochu rukoly a šunkou.

5. Oba krajíce nyní spojte do sendviče.

6. V pánvi rozehřejte máslo nebo ghí a z obou stran na středním stupni opečte sendviče.

7. Po opečení sendvič přepůlte, ať se lépe jí.

8. Ihned servírujte.

promo-image