Taky tak milujete sýry a různá obložená prkýnka? 🙂 Já to mám ráda moc a sýry si vždycky potřebuju doplnit nějakou marmoškou nebo čatním. 🙂 No a protože je sezóna třešní v plném proudu a třešně se objevily u mě doma, bylo po chvilce dost jasný, jak je zpracuju. 🙂

Ingredience na třešňové chutney

500 g vypeckovaných třešní

1 velká cibule nebo 2 menší

špetka chilli vloček

5 lžice extra panenského olivového oleje

2 polévkové lžíce octu balsamico

2 polévkové lžíce třtinového cukru

špetka soli

 

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na plátky.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli cca 5 minut do sklovata.
  3. Poté přidejte třešně, špetku soli a chilli a duste je dalších 10 minut, dokud nezměknou.
  4. Nakonec přidejte ocet a cukr, ten nechte chvilku zkaramelizovat, asi tak 2 minutky.
  5. Ještě jednou promíchejte a je hotovo. 🙂
  6. Chutney nechte zchladnout, přendejte jej do sklenic a buď jej můžete zavařit nebo jej ihned po vychladnutí spotřebujte k sýrům, masu nebo k sušené šunce.

Recept vznikl ve spolupráci s Bzeneckým octem.

promo-image