Tak na tohle jsem se děsně těšila. Na to, až budu moct Natálce dělat dobrůtky a ona se bude olizovat za ouškama. Začalo to banánovýma lívancema, a tak mě napadlo, že by takto mohly fungovat i vafle. Ačkoliv jsou po upečení křupavé, když je namažete přesnídávkou a chvilinku je necháte zchladnout, změknou. A pak se bude vaše dítě olizovat stejně, jako to moje. 🙂

A když vafle nedojí, stačí si je polít javorovým sirupem či kvalitním medem a věřte, že se budete olizovat i vy. 🙂 Nebo si udělejte zvlášť porci pro sebe a zvlášť pro vaše dítě. Já to dělám tak, že vafli namažu přesnídávkou, pak ji nakrájím na malé kousky, ozdobím trochou jogurtu a přidám ovoce. Samozřejmě tyto vafle může jíst dítě, které má zoubky a umí kousat, pokud to vaše dítě neumí, tak neexperimentujte. 🙂

 

Ingredience a jogurtové vafle (6-8 vaflí)

300 g bílého jogurtu

200 g hladké pšeničné mouky

50 g panenského řepkového oleje

150 ml kojenecké vody

2 bio vejce

120 g banánu

 

Na ozdobu

ovocná přesnídávka

bílý jogurt

borůvky a maliny

 

  1. Banán najemno nastouhejte a dejte jej do mísy.
  2. K banánu přidejte jogurt, mouku, olej, vejce a kojeneckou vodu a pomocí metličky vypracujte hladké těsto.
  3. Rozehřejte vaflovač.
  4. Nalijte do vaflovače těsto (vaflovač netřeba vymazávat), zaklapněte jej a počkejte, než se vafle upečou do křupava, poté je vyjměte.
  5. Vafli namaže přesnídávkou a nechte ji zchladnout – změkne a dítě ji bez problémů pokouše.
  6. Vafli nakrájejte na menší kousky, ozdobte je jogurtem a posypte ovocem a zábava u snídaně může začít. 🙂

 

promo-image