Já nejsem úplně zblázněná do zdravého jídla, ačkoliv mám lehká a zdravá jídla ráda. Jenže občas přijde moment, kdy si říkáte, že jíte něčeho až moc. Třeba cukru. A tak jsem se rozhodla jej trošku eliminovat. Navíc se snažím cukr nedávat ani Natálce. Když někde něco ochutná, nedělám z toho nějaké haló, protože toho ani nesní moc. Avšak pokud to jde, volím pro ni jídla, které přidaný cukr neobsahují. 🙂 A tak vznikl tento cheesecake. 🙂 A byl to i poslední narozeninový dort naší holčičky.

Ingredience na cheesecake – dortová forma o průměru 24 cm

Korpus

200 g pekanových ořechů

50 g strouhaného kokosu

80 g másla

1. Ořechy ve foodprocesoru rozsekejte na mouku, propojte s kokosem a rozehřátým máslem a natlačte na dno formy. Tu nemusíte vymazávat.

2. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 30 minut.

3. Mezitím připravte krém.

 

Krém a ozdoba

750 g sýru Philadelphia

250 g mascarpone

150 g smetany ke šlehání

3 vejce

1 žloutek

semínka z 1 vanilkového lusku

150 g zakysané smetany

250 g borůvek

250 g malin

rozmarýn

 

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Philadelphii spolu s mascarpone (obojí o pokojové teplotě) a semínky vanilkového lusku vyšlehejte.
  3. Přidejte vejce a žloutek a důkladně promíchejte.
  4. Nakonec ještě promíchejte se smetanou.
  5. Směs nalijte na korpus.
  6. Vezměte hluboký plech, do nej dejte formu na koláč do které položte dortovou formu s cheesecakem. A do plechu nalijte vodu až po okraj formy na koláč. Tímto vytvoříte vodní lázeň, ve které se bude cheesecake péct a díky tomuto bude krásně vláčný.
  7. Dejte nyní do trouby a pečte 15 minut.
  8. Poté teplotu snižte na 150 stupňů a pečte dalších 40 minut.
  9. Hotový cheesecake by se měl třást jako rosol, ale nebojte se, ztuhne.
  10. Vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte jej chladnout takto hodinu v troubě.
  11. Poté jej přemístěte do lednice a nechte vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
  12. Před servírováním cheesecake potřete zakysanou smetanou a ozdobte ovocem a rozmarýnem.

 

promo-image